CHKBiotech hasil ngembangkeun alat deteksi pikeun varian coronavirus énggal

Galur Varian Coronavirus Anyar 501Y-V2 Sor-Afrika
Kaping 18 Désémber 2020, Afrika Kidul mendakan mutant 501Y-V2 tina coronavirus énggal. Ayeuna mutan Afrika Kidul parantos sumebar ka langkung ti 20 nagara. Ékspérimén nunjukkeun yén di luhur New Corona-virus Mutants tiasa nyandak varian New Coronavirus sanés K417N / T, E484K sareng mutasi N501Y anu tiasa ngirangan kamampuan nétralisasi baktéri anu netralkeun baktéri. Nanging, dibandingkeun sareng génom rujukan Wuh01 (nomer séri MN908947), 501Y.V2 sekuen génom mutant Afrika Kidul gaduh 23 jinis nukléotida. Éta ngagaduhan mutasi N501Y anu sami sareng Britain mutant B.1.1.7 sub-type, tapi tetep ngandung mutasi di dua halaman konci E484K sareng K417N protéin S anu ngagaduhan pangaruh anu berpotensi penting dina kamampuan virus pikeun nginféksi.

New Coronavirus mangrupikeun Virus RNA anu terdampar Tunggal, anu mutasi Genom langkung sering. Deteksi udagan tunggal tiasa sacara gampil ngakibatkeun deteksi sampel sareng beban viral anu lemah sareng galur virus anu dimutasi. Tingkat pamariksaan deui dina hiji positip dina deteksi target, tiasa ngahontal langkung ti 10%, anu tiasa ningkatkeun beban damel sareng manjangkeun waktos diagnosis. Deteksi multi-target sareng silih verifikasi tina hasil unggal udagan tiasa ningkatkeun tingkat deteksi sareng ngagampangkeun diagnosis mimiti.

news1

Gambar 1. Diagram skéma mékanisme inféksi Coronavirus Anyar

New Coronavirus Mutant B.1.1.7 Inggris
Tanggal 26 Désémber 2020, makalah ilmiah munggaran tina Galur B.1.1.7 diterbitkeun sacara online. Institute of Hygiene University of London UK sareng Tropical Diseases, negeskeun yén B.1.1.7 Galur langkung sanggup nyebar tibatan galur sanésna, anu langkung ti 56% (95% CI 50-74%). Kusabab galur mutan anyar ieu ngagaduhan kakuatan transmisi anu langkung jelas, janten janten langkung sesah pikeun ngendalikeun COVID-19. Isukna, Universitas Birmingham di Inggris ngunggah tulisan dina MedRxiv. Panilitian mendakan yén jumlah salinan gen ORF1ab sareng N virus dina pasién anu kaserang galur mutant B.1.1.7 (dropout S-gen) sacara signifikan ningkat; fenomena ieu diawasi dina populasi. Tulisan ieu nunjukkeun yén pasién anu kaserang mutan B.1.1.7 Inggris ngagaduhan beban viral anu langkung luhur, janten mutan ieu ogé tiasa langkung patogén.

1

Gambar 2. Runut mutasi génom anu aya dina galur mutant coronavirus B.1.1.7 Inggris

2

Gambar 3. Mutasi N501Y lumangsung di Inggris boh di Afrika Kidul Varian

Kit Deteksi Varian Coronavirus Anyar
Chuangkun Biotech Inc. parantos hasil ngembangkeun alat deteksi pikeun varian coronavirus B1.1.7 sareng 501Y-V2 anyar.

Kaunggulan tina produk ieu: sensitipitas tinggi, deteksi sakaligus tina 4 target, ngalangkungan situs mutasi utama galur mutan B.1.1.7 sareng galur mutan 501Y.V2 Afrika Kidul. Kit ieu tiasa sakaligus ngadeteksi N501Y, HV69-70del, situs mutasi E484K sareng gén coronavirus S énggal; Tés gancang: ngan ukur peryogi 1 jam 30 menit tina kumpulan sampel pikeun hasil.

3

Gambar 4. Detéksi Kurva Penguatan Varian COVID-19 Britania

4

Gambar 5. Detéksi Kurva Penguatan Varian Afrika Kidul COVID-19

5

Gambar 6. Jenis liar kurva penguatan coronavirus Anyar

Henteu jelas kumaha mutasi ieu ngumpulkeun pangaruh jangka panjang anu anyar tina pandemi COVID-19 anu leres. Tapi ieu ngingetan urang yén mutasi ieu tiasa mangaruhan efektivitas imunitas alami sareng imunitas anu dilakukeun ku vaksinasi. Éta ogé ngingetan ka urang yén urang kedah teras-terasan ngawaskeun coronavirus énggal pikeun waktos anu lami sareng ngamutahirkeun vaksin COVID-19 pikeun ngungkulan épolusi coronavirus énggal.


Pos waktos: Mar-12-2021